Dakisolatie

dak-isolatie

Van alle energiebesparende maatregelen is dakisolatie echt een van de meest rendabele ingrepen die er zijn. Omdat de warmte stijgt, kan er soms wel 25% van de warmte verloren gaan, als er geen dakisolatie geplaatst is. In dit artikel kom je meer te weten over dakisolatie premies, prijzen en materialen.

De juiste dakisolatie kiezen

Bij een goede afdichting van de woning begint het allemaal bij het kiezen van de juiste isolatiemateriaal en afhankelijk van de beschikbare constructie en ruimte kun je kiezen uit spuitisolatie, rotswol, glaswol, schuim isolatie, isolatieplaten en zelf uit riet of oude wollen truien.

Er zitten dan ook voordelen aan het isoleren van een dak. Je bespaart niet alleen op je energiefactuur, maar je gaat ook direct voor een betere leefomgeving zorgen. Daarnaast zullen er minder temperatuurschommelingen aanwezig zijn in de woningen tijdens de warme zomermaanden zal je huis ook een stuk frisser aanvoelen.

Maar naast de thermische voordelen heeft dakisolatie ook een grote akoestische meerwaarde. Lawaai van buiten zoals van verkeer of buren kun je ook zo drastisch verminderen. Daarnaast is de investering ook snel terugverdiend, want een gemiddeld gezin verdient de kosten van dakisolatie terug op minder dan 5 jaar.